Deficiency, toxicity opinions needed

Highsince76

In Bloom
Thinking a calcium or P deficiency, but would like some others opinions. Pretty sure it's not Mag since I foliar feed epsom and pro-tekt twice a week since the beginning. But going by pics and info I've been reading I'm thinking it's either Ca, P, or K. It just came on hard and fast yesterday. It's day 15 and I also think flower development is slower than it should be. Leaf markings are only on the upper parts of plants. Four different plants/strains, so far only two are effected. All organic living soil, 7 gal containers, topdress every 2-3 weeks under COB's + strips.

To top it off, I'm also just coming out of a self inflicted f*** up! Lol. Lights were on 24/7 for two days/nights. Maybe three but thinking two. Damn it !! Was using my Kill a Watt meter to adjust wattage, and being a old fart and high, I completely forgot to switch it back on timer. I noticed that yesterday same time. But I'm thinking that didn't cause it.. but probably magnified it for sure. I also need to lollipop and thin I know, but was trying to wait till stretch is over.
All opinions appreciated.
 

Attachments

  • IMG_20210219_080345363.jpg
    IMG_20210219_080345363.jpg
    591.3 KB · Views: 44
  • IMG_20210219_080041512.jpg
    IMG_20210219_080041512.jpg
    1.4 MB · Views: 44

Frimpong

🔥Freak.genetics🔥
Thinking a calcium or P deficiency, but would like some others opinions. Pretty sure it's not Mag since I foliar feed epsom and pro-tekt twice a week since the beginning. But going by pics and info I've been reading I'm thinking it's either Ca, P, or K. It just came on hard and fast yesterday. It's day 15 and I also think flower development is slower than it should be. Leaf markings are only on the upper parts of plants. Four different plants/strains, so far only two are effected. All organic living soil, 7 gal containers, topdress every 2-3 weeks under COB's + strips.

To top it off, I'm also just coming out of a self inflicted f*** up! Lol. Lights were on 24/7 for two days/nights. Maybe three but thinking two. Damn it !! Was using my Kill a Watt meter to adjust wattage, and being a old fart and high, I completely forgot to switch it back on timer. I noticed that yesterday same time. But I'm thinking that didn't cause it.. but probably magnified it for sure. I also need to lollipop and thin I know, but was trying to wait till stretch is over.
All opinions appreciated.
That's a tuff one . I've had a few different things cause this personally. Overwater under fed or light burn a little? Hope u find issues and she snaps out if it . Honestly she ain't bad imo. 🤙 My #2 trichopath is looking very similar . Let me know what u come up w 👍
 
Thinking a calcium or P deficiency, but would like some others opinions. Pretty sure it's not Mag since I foliar feed epsom and pro-tekt twice a week since the beginning. But going by pics and info I've been reading I'm thinking it's either Ca, P, or K. It just came on hard and fast yesterday. It's day 15 and I also think flower development is slower than it should be. Leaf markings are only on the upper parts of plants. Four different plants/strains, so far only two are effected. All organic living soil, 7 gal containers, topdress every 2-3 weeks under COB's + strips.

To top it off, I'm also just coming out of a self inflicted f*** up! Lol. Lights were on 24/7 for two days/nights. Maybe three but thinking two. Damn it !! Was using my Kill a Watt meter to adjust wattage, and being a old fart and high, I completely forgot to switch it back on timer. I noticed that yesterday same time. But I'm thinking that didn't cause it.. but probably magnified it for sure. I also need to lollipop and thin I know, but was trying to wait till stretch is over.
All opinions appreciated.
Hmmm, I’m with Idle, it appears like PH is to low which will cause Ca like deficiencies or (look) like Ca def. if it was my plant you said your growing in Living Soil, flushing will not work well, I would dry soil out, not completely, the idea behind this is dry soil prevents the plant from absorbing any nutrients available. Then water with a higher PH 6.6-6.7 cut back on the magnesium sulfate (salts) they look a bit pale, perhaps the soil lacks enough nitrogen for flower production. Good luck my friend, living soil grows can get out of whack, but your aware there is a problem, your halfway there in a solution. I never was able to succeed in water only soils except outside in the ground. I’m not a pro, just giving two cents, also two heads working on a problem are always better than one.
 

Highsince76

In Bloom
Upper part of the plant usually means ph, lower part is deficiency. Might be a Ca lockout due to ph.
You know you're probably right. Being a "dirt" guy, I rarely check it. I rely on the living soil to do its own thing...keep it where it should be. Take it for granted more than I should. Out of town for the rest of the day, so I can't check until tomorrow morning. But that'll be the first thing I'm going to look at.
If it's out, with my setup, it'll be a pain in the ass to fix. "Swick" style setup with auto water. But it can be done Thanks.
 

Primal

In Bloom
I had the same kinda issue (and look) from Ph lockout. I watered mine with compost tea that I didn’t Ph like a idiot. My soil was 7.5-7.8. I use living soil and organic amendments. I just watered the next few times at 5.8 and it brought my medium Ph back down. I caught mine the DAY I did it, I had the “What the hell did I forget to do?” moment and revelation. I waited 1 day and watered normally with 10% run off but the lower Ph. Just a thought......
 

Primal

In Bloom
I had the same kinda issue (and look) from Ph lockout. I watered mine with compost tea that I didn’t Ph like a idiot. My soil was 7.5-7.8. I use living soil and organic amendments. I just watered the next few times at 5.8 and it brought my medium Ph back down. I caught mine the DAY I did it, I had the “What the hell did I forget to do?” moment and revelation. I waited 1 day and watered normally with 10% run off but the lower Ph. Just a thought......
It took mine about a week to recover.
 

Highsince76

In Bloom
The more I think about it, the more I think you guys are right. When I mixed my soil up, it was a little low so I added some OSF and a little lime to bring it up. I settled in at the bottom side around 6.2. So I could see it coming down out of range pretyy easily. The peat and compost are known for that.
I did turn off my auto fill this morning to let it start to dry out.

Yea, they're not actually that light green. It's the lighting. Up until yesterday everything was just purring along perfectly.
That's what's great about this place. Getting other people's perspective and ideas you can usually figure things out.
Thanks a bunch guys!
 

Saro01

In Bloom
Not sure if you gotten to the bottom of your issue or not, but I would highly recommend a soil slurry test. That will tell you pretty close to exactly what is wrong. My guess is ph or ppm at the root zone. If you have questions about slurries, just ask and myself or someone else here can walk you through the very process. That's the easiest and best way to get to the bottom of your issue my friend. Best of luck, let me know if you need any other help.
 

Highsince76

In Bloom
Not sure if you gotten to the bottom of your issue or not, but I would highly recommend a soil slurry test. That will tell you pretty close to exactly what is wrong. My guess is ph or ppm at the root zone. If you have questions about slurries, just ask and myself or someone else here can walk you through the very process. That's the easiest and best way to get to the bottom of your issue my friend. Best of luck, let me know if you need any other help.
Pretty much took care of itself and doing ok. (at least for now.)
After suggestions and some thinking, I figured low PH for sure. But after doing some slurry tests, not really the case. It is/was on the the bottom end though. 6.05 - 6.10.
So maybe a combination of things? PH at the low end and accidentally having lights on 24/7 a couple days during flower/peak stretch....over stressed them?? IDK?

Ended up just them 1 or 2 days on about a dozen leaves.
 
Top Bottom